Att hitta den rätta kepsen

23.05.2011 kl. 21:39
Ibland funderar man lite hur folk tänker då de inte tänker.

Nyligen var jag ute på jakt efter en keps till dottern. Vi gick in till Lindex där de hade kepsar för småbarn. Jag frågade expediten om de hade kepsar. Hon visade mig vänligen mina alternativ.

En röd Hello Kitty keps

En pink keps

En keps med hjärtor på

En rosa keps med katten Jansson på

Sen gick hon. Jag tittade på kepsarna. Måste jag faktiskt välja mellan dessa??? Har dom faktiskt inte vanliga kepsar som jag inte börjar må illa av?

Jag titta lite runt. På en annan hylla hittade några olika kepsar som alla var mera skate-keps aktiga. De var alla av lite olika färg och mönster. Varför hade inte expediten inte visat mig dessa?

Sen såg Kiara den blåa kepsen jag tittade på och sa "HA DEN". Då var det klart. Vi tog kepsen, betalade och gick. Inga rosa kepsar den här gången.

Finns det lag på att min dotter skall klä sig som en söt liten flicka med rosa kläder prydda med hjärtor? Isåfall tillämpar jag pojk-lagen på henne med skate-kepsar och häftiga t-skjortor.Andra kläd funderingar berörande Lindex: Den nya bloggen

/Oscar
Kommentarer (8)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Jag frågade efter galonvantar till barn på HM och fick genast svaret:"till pojke eller flicka". Det var alltså viktigare än rätt storlek till en tre respektive ettåring. På Lindex måste man ju dessutom gissa storleken då den inte är samma för bägge könen. Så korkat!
Martin23.05.11 kl. 22:06
Jag veeeeeet!! Vi har helt samma här. Vi avskyr allt pink och bling bling som alla små flickor "borde" älska......vi köpte en brun keps åt Matilda idag..and she loves it!!! =)
Iinu23.05.11 kl. 23:35
Så där är det i alla butiker. Dessutom har de flesta butiker spiderman, dödskallar, starwars och annat "härligt" till pojkar från och med 1 års ålder. I hate it!
Allu24.05.11 kl. 08:25
Nojaa-a! Sku köpa ballonger till brorssans pojkes 1-års kalas. Det fanns bara att välja mellan prinsess, hello-god däääm-kitty och spider man!
Iinu24.05.11 kl. 12:16
Älskar att det är fler som lider av "rosa-allergi". Kräver fler färger och allternativ till barnen!!!
Fanny24.05.11 kl. 21:51
Oh ja, detta har jag frustrerat tagit upp i min blog också. Alltså vilka stereotypier det finns idag, och handel och media spär på allt vad de orkar för att skapa något som är typisk "flicka" och typiskt "pojke". Någon berättade också att flickors kläder vid redan 5 års ålder börjar ha vissa former som skiljer sig från pojkarnas kläder. Att jag kan bli irriterad på könsroller som blir just så här fel!
förbryllad25.05.11 kl. 22:57
jag kommer att ha problem med att hitta färgglada kläder till min lille son. Så länge han inte säger att han vill ha blått så köps det inte blått. Men det mesta är blått eller nån murrig färg på avdelningen för pojkar.
Ella28.05.11 kl. 22:51
Hurra för din dotter! En oskriven lag är det väl tyvärr att flickor ska ha ljusrött. Pojk-kläder är ofta i mer varierande färger, men (obs) inte ljusröda. Jätte synd! Men fortsätt köra er stil- hoppas fler föräldrar tar barnens egna önskemål på allvar.
lillemors.wordpress.com17.06.11 kl. 14:12

Detta är en blogg riktad till föräldrar och blivande föräldrar. Var så vänlig och kommentera på inläggen för att skapa en bättre diskussion! Skribenter för denna blogg är: Oscar Lehtinen studerande vid Åbo Akademi i Vasa med inriktning på special pedagogik. Jag har jobbat som ungdomsledare i några år för Korsholms kommun. Nu kör jag ungdomsbussen för SÖU och fungerar som chat person på slutapanta.fi chatten. Jag är även utbildad Folkhälsans Sexsnackare och svarar på frågor gällande sex och samlevnad på tidningen EOS. Simon Kaustell studerar vid ÅA i vasa och extraknäcker som guide på Österbottens museum. Utöver det sjunger jag i kör och nördar mig så gott det går. (bild kommer senare) Vid behov, kontakta oss på: oscar.lehtinen@gmail.com simon.kaustell@gmail.com

Senaste kommentarer

25.11, 00:28Pappabloggaren Oscar av Sophie
11.08, 20:13Den studerande pappan (ur Tidningen Folkhälsan) av Ida Hummelstedt-Djedou
09.08, 20:04Tatuera ditt barns namn av Anni
17.06, 14:12Att hitta den rätta kepsen av lillemors.wordpress.com