Hur länge får föräldrar vara borta?

02.05.2011 kl. 22:43
Så var valborg och första maj över. Hoppas ni alla haft ett lyckat veckoslut. Jag har spenderat mitt veckoslut i Helsingfors och Borgå. I Borgå var vi på ett bröllop och då hade mina föräldrar hand om flickan. Det som jag här om kvällen började fundera över var, hur lång tid kan ni ha ert barn på sköt hos någon annan? Jag har läst någonstans att tumregel är att lika många år som barnet är gammal får man vara borta i dagar. Alltså i vårt fall 2 dagar men hur gör ni? Följer ni samma tumregel?

/Oscar
From una dia de la parque
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Det är ju också mycket fast i barnet. Somliga barn reagerar väldigt starkt på att mamma och pappa inte är i närheten, medan andra inte verkar ta det så hårt. Vi hade flickan hos sina morföräldrar över vappen, och det fungerade hur bra som helst. Lite fundersam var hon när hon åkte iväg med mommo och moffa och märkte att mamma och pappa inte kom med. Inga tårar eller gnäll lär ha förekommit under lördagen eller söndagen. Okej, hon var borta från oss kanske 20 timmar, så det var ju inte så mycket. Värre är det kanske för föräldrarna att vara utan sitt barn. Vi pratade ganska mycket om vår lilla dotter medan hon var borta. Vi saknade henne.
farsan själv (farsansjuvel.ratata.fi)05.05.11 kl. 08:22
joo, herrigud. De va riktigt tungt första timmarna att vara från lilla flickan! Hon lär int ha sakna oss en sekund. Pianospelande med famo och busande med fafa får vilken liten unge som helst att glömma bort mamma och pappa =)
05.05.11 10:43
Säkert precis som farsan själv säger, att det är barnets personlighet och temperament som kanske mest avgör. Samt om barnet känner sig tryggt där det är så ser jag inte att det skulle vara ett problem att vara även längre tider borta. Annat är det väl, som farsan själv säger, ifall föräldrarna klarar av det....
förbryllad15.05.11 kl. 11:57

Detta är en blogg riktad till föräldrar och blivande föräldrar. Var så vänlig och kommentera på inläggen för att skapa en bättre diskussion! Skribenter för denna blogg är: Oscar Lehtinen studerande vid Åbo Akademi i Vasa med inriktning på special pedagogik. Jag har jobbat som ungdomsledare i några år för Korsholms kommun. Nu kör jag ungdomsbussen för SÖU och fungerar som chat person på slutapanta.fi chatten. Jag är även utbildad Folkhälsans Sexsnackare och svarar på frågor gällande sex och samlevnad på tidningen EOS. Simon Kaustell studerar vid ÅA i vasa och extraknäcker som guide på Österbottens museum. Utöver det sjunger jag i kör och nördar mig så gott det går. (bild kommer senare) Vid behov, kontakta oss på: oscar.lehtinen@gmail.com simon.kaustell@gmail.com

Senaste kommentarer

25.11, 00:28Pappabloggaren Oscar av Sophie
11.08, 20:13Den studerande pappan (ur Tidningen Folkhälsan) av Ida Hummelstedt-Djedou
09.08, 20:04Tatuera ditt barns namn av Anni
17.06, 14:12Att hitta den rätta kepsen av lillemors.wordpress.com