Tatuera ditt barns namn

21.03.2011 kl. 08:19
Diskussionen har förts nu som då här och där bland föräldrar jag stött på. "Skulle du kunna tatuera ditt barns namn på din kropp någonstans?" Svaret kan jag ge genom att visa min arm. Personligen tycker jag att det är tatueringen jag aldrig kommer att ångra. Dock skulle jag aldrig tatuera min frus namn eller någon annan persons namn på mig. Men mitt barn är mitt ansvar och min största kärlek.

Så nu vill jag kasta bollen till er sida av planen, vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er eller har ni redan tatuerat ert/era barns namn på er kropp?


Såhär ser min tatuering ut. Simpel och smakfull men dock ännu inte färdig.


/Oscar
Kommentarer (7)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
gii tänx...
Fanny22.03.11 kl. 00:15
int e det lätt att va fru till mig dessa dar =)
22.03.11 23:27
Hmm, jag tror jag kan tycka om det kommande barnet minst lika mycket fast namnet inte finns ingraverat på min kropp någonstans. Jag tror jag inte har rätt inställning till tatuering överlag, då jag har för mig att de på något sätt är en del av en persons identitetsskapande, och jag inte ser att det skulle tillföra min identitet något.
Förbryllad22.03.11 kl. 23:04
det är självklart att man skulle älska sitt barn lika mycket! och säkert är tatueringar en del av indentitetskapande eller kanske mer ett resultat av det, precis som klädstilar mm. själv ser jag tatueringar som en konstform och som en del av identitetsskapandet. tack för att du bidrar till diskussionen! =)
22.03.11 23:26
Jag är nog grymt fascinerad av människor som låter sin identitet ta helt fysiska uttryck på detta sätt. Samma med människor som lyssnar på en viss musikstil och låter sitt hår, skägg, och klädsel uttrycka vad de 'tillhör'. Jag går på mycket metal-konserter och observar alltid där med stor nyfikenhet hur människor klär sig, friserar sig mm. Det är också riktigt modigt tycker jag, att våga visa vad/vem/hur man är. Ja, och en tatuering på armen med barnets namn är ju så mycket mera 'nice' än bara en bild i plånboken.
Förbryllad23.03.11 kl. 08:50
det är faktiskt fascinerande. Håller jag med om. Men så verkar vi människor fungera, folk vill höra till olika grupper och vill sätta folk i olika fack. Detta ser man ju inte bara på metalkonserter, rave-fester etc. utan också bland jägare. Även bilen och iphonen är ett medvetet val får många. Jag tycker vardagen är mer intressant då folk klär sig annorlunda än alla andra. Skulle vara jätte tråkigt om alla gick i likadanna kläder. Och det bästa med trender och stilar är ju att det skapar diskussioner. Som t.ex. just nu. =) Är inte säker på om du är sarkastisk när du skriver att en tatuering är mer nice än ett fotografi i plånboken. Men jag anser att de båda fyller samma funktion. Man blir glad och tänker på sin lilla gulle då man ser bilden eller i mitt fall, bilden och tatueringen.
23.03.11 09:28
Nej, ingen sarkasm alls. Tatueringen ser man dessutom säkert mycket oftare än bilden i plånboken. Jag har själv funderat på saken - vad göra. Bild i plånboken känns lite okreativt, medan tatuering inte skulle vara mig. Men jag använder dator massor i arbetet + telefonen, så där har jag redan nu som bakgrundsbild varierande bilder av mina kära. Om diskussionen med kläder och musik smak, så har jag helt medvetet valt att vara riktigt udda. Så på värsta metal-konserter går jag alltid med en helt vanlig randig tröja. Det är mitt sätt att vara individ. Fast, man kan också vända på diskussionen om invidivualitet och påstå att det är grupptryck som får människor att klä sig lika som andra människor. Och går man på en metal-konstert så är det ju egentligen inte så himla mycket mångfald och individualitet. Alla ser rätt likadana ut. Förutom jag som brukar gå omkring i en värre skeppar-kalle blå-randig tröja eller t-skjorta.
Förbryllad23.03.11 kl. 10:07
Ok, då skall jag se efter en skeppar-kalle klädsel om jag råkar på en metalkonsert. Lovar att komma o säga hej till dig då! =)
23.03.11 12:23
Ja definitivt kunde jag det, men personligen skulel jag sökerligen lägga det på något sätt som symboler elelr ancient skrift, för att mer inkorporera det i en bild. Jag tcker det är fint med detta fenomen, dessutom är det bra om man någon vacker dag skulle bli dement ;) Nej förlåt, nu har min humor blivit riktigt trött XD Barnen är de vi alltid kommer att "höra till" vi kommer alltid vara deras föräldrar, och bättre att märka det på kroppen än något mindre viktigt! Måste säga att du har en otroligt smakfull tatuering i alla fall! Bra med blandning av "mjuk" och sirlig font och stabila Romerska siffror, me liek!
dizi.ratata.fi23.03.11 kl. 15:17
Jepp funderade på det samma med symboler etc. Men detta blev resultatet. Ett resultat som redan då den planerades var klart att den skulle utvecklas härifrån. Troligtvis sedan då/om nästa barn kommer. Man får se vad det blir ;) ... och så e den bra för att komma ihåg födelsedagar och vilket år ungen är född... =)
25.03.11 10:15
Jag skulle nog kunna tänka mig att göra det, men alla tre namn alltså..
AnnaK04.04.11 kl. 19:53
Måste bara kommentera detta med ;Joooo, har själv tatuerat mitt barns namn på handleden, i och för sig så står namnet skrivet på japanska men det gör det samma, är full o fast av den åsikten att har man ett barn som man älskar av hela sitt hjärta så är det en fin sak att tatuera barnets namn på sin kropp.. som gubben sa " lapsi on ja pysyy, vaimon voi aina vaihtaa" :)
Anni09.08.11 kl. 20:04

Detta är en blogg riktad till föräldrar och blivande föräldrar. Var så vänlig och kommentera på inläggen för att skapa en bättre diskussion! Skribenter för denna blogg är: Oscar Lehtinen studerande vid Åbo Akademi i Vasa med inriktning på special pedagogik. Jag har jobbat som ungdomsledare i några år för Korsholms kommun. Nu kör jag ungdomsbussen för SÖU och fungerar som chat person på slutapanta.fi chatten. Jag är även utbildad Folkhälsans Sexsnackare och svarar på frågor gällande sex och samlevnad på tidningen EOS. Simon Kaustell studerar vid ÅA i vasa och extraknäcker som guide på Österbottens museum. Utöver det sjunger jag i kör och nördar mig så gott det går. (bild kommer senare) Vid behov, kontakta oss på: oscar.lehtinen@gmail.com simon.kaustell@gmail.com

Senaste kommentarer

25.11, 00:28Pappabloggaren Oscar av Sophie
11.08, 20:13Den studerande pappan (ur Tidningen Folkhälsan) av Ida Hummelstedt-Djedou
09.08, 20:04Tatuera ditt barns namn av Anni
17.06, 14:12Att hitta den rätta kepsen av lillemors.wordpress.com